fbpx

Synne Vo

Om Synne Vo

Hun streber etter å være sitt genuine jeg, og synger ting hun ikke nødvendigvis tør å si i virkeligheten.

Musikk har alltid vært en stor del av Synne Vo sitt liv, men hun har aldri sett for seg at hun skulle bli artist. Men artist, det har hun i aller høyeste grad blitt, for årene som har fulgt har vært fylt med nominasjoner, priser og samarbeid i storskala. 

Låter som «Heime» og «Seksten» har tatt oss med til bygda der hun vokste opp, ble formet, og hvor hun med sine egne ord fikk lov til å være ung og dum, og sjukt naiv. Og det er ingen tvil om at Synne Vo, eller Vorkinn som hun egentlig heter, har truffet publikum med sine fengslende og nære poplåter. Lesjajenta vokste opp med en interessant musikalsk dualitet – Hellbillies, Odd Nordstoga og Vamp på den ene siden, og Hanna Montana og High School Musical på den andre. Litt senere kom interessen for svensk pop, som er hovedinspirasjonen til Synne når hun skriver låter i dag.

Vorkinn stod i valget mellom å bli låtskriver eller artist, men valget ble ganske enkelt tatt for henne da singelen «Ikkje tenk på meg» ble listet som Ukas låt på P3 i 2020. Det ble plutselig klart for henne at hun kunne gjøre begge deler, og signerte platekontrakt med Warner Music Norway. Hennes største prestasjon som låtskriver var da låta «Smilet i ditt eget speil» med Chris Holsten ble årets mest spilte låt på radio. Sangen vant Årets Låt under Spellemannprisen og P3 Gull, samt Årets verk – populærmusikk og Årets mest spilte låt på Musikkforleggerprisen i 2022. I skrivende stund har sangen over 28 millioner plays.

Synne Vo har en strålende fremtid foran seg. Heldigvis kan vi ønske henne velkommen til FOMA!

Synne Vo ser du fredag 16. juni på FOMA.