fbpx

INFORMASJON

Hva er foma?

Fornebu Music and Arts Festival (FOMA), arrangeres på Fornebu 6.-7. juni 2024.

FOMA arrangeres på en av Oslofjordens vakreste festivalområder på forsommeren ved Sjøflyhavna på Fornebu. Vi ønsker velkommen til en festival fylt med musikk, kunst, og kulinariske opplevelser. Stemningen på FOMA er elektrisk og med strålende sol og 30 grader ble festivalen i 2023 en fantastisk opplevelse for alle våre gjester. Matoma sa det best: «Dette er det nærmeste du kommer Coachella!»

På FOMAs to scener får du se etablerte og up-and-coming artister, fra både inn- og utland. Festivalen har et stort utvalg av både mat og drikke, med eget vinunivers hvor du kan smake på ulike druer fra alle verdens hjørner. Kanskje du også finner din nye favorittkunstner blant kunstutstillingene på området.

FOMA er mer enn bare en musikkfestival. Festivalen er bygget opp rundt underholdning, kunst, mat og drikke. Med spennende nye og anerkjente kunstnere vil publikum få tilgang til kunst som de ikke opplever andre steder. I tillegg har vi et sterkt fokus på mat og drikke.

Bli med på FOMA og vær med på å skape en ny kulturell møteplass som bygger stolthet, utvikler næring og styrker identiteten til Fornebu og hele regionen.

Spørsmål & Svar

Aldersgrense

FOMA er en festival for voksne over 18 år, men vi tillater likevel barn/ungdom tilgang til festivalen i følge med en voksen.

Det er fri aldersgrense på det generelle festivalområdet, men varierer fra de forskjellige avstengte områdene med egne bånd.

Vinunivers: 18 år
Business Lounge: 18 år
Vinsmaking: 18 år
Whiskeysmaking: 20 år
NIO Lounge: 20 år

Barn under 12 år kommer gratis inn på festivalen.
Fra 12-18 år er det ordinære billettpriser som gjelder. Du kjøper ordinære billetter på Ticketmaster sine nettsider, selv om det står 18 års aldersgrense på billetten så benyttes også denne for dem mellom 12 og 18 år.

Praktisering av fri aldersgrense

 • Alle festivaldeltakere skal ha armbånd. Alle gjester over 18 år får respektive bånd i forhold til tilgangene de har. Alle må legitimere seg for å få bånd utlevert.
 • Alle under 18 år vil få eget armbånd som skiller seg fra festivalgjester over 18 år.
 • Alle under 18 år må komme sammen med foreldre eller foresatte på festivalen. Festivalen er i utgangspunktet for voksne, på grunn av alkoholservering, og derfor har barn under 18 år ikke anledning til å komme alene på festivalen.

Spesielt om dem under 18 år

 • Ingen under 18 år kan kjøpe alkohol eller sigaretter
 • Ingen under 18 år kan drikke alkohol. Dersom det oppdages langing og/eller at personer under 18 år drikker alkoholholdig drikke, vil man måtte forlate festivalområdet. I ytterste konsekvens kan politiet på festivalområdet bli involvert.
 • Alle under 12 år skal registreres før de slipper inn på festivalområdet. Alle voksne/foresatte som skal ha med seg barn under 12 år må henvende seg i barneregistreringen ved billettbodene.
 • Registrering gjøres i eget skjema som åpner nærmere festivalgjennomføringen.
 • Hørselvern/øreklokker til små barn selges hos Høvik Hørsel på festivalområdet.

OPPFORDRING: FOMA er en festival for voksne. Vi setter stor pris på at hele familien er med i noen timer, men oppfordrer til at barn overlates til barnevakt på kvelden.

Hvordan komme seg til og fra FOMA?

Vi anbefaler publikum å benytte seg av kollektiv transport. Det er hyppige tog og bussavganger fra Lysaker stasjon og Oslo sentrum inn til Fornebu. Informasjon om avgangstider og hvilke ruter som tar deg til FoMA finner du ved å klikke HER. Eksempelvis går buss 31 fra Nationaltheateret til Fornebu på 15 minutter.

Billetter og bytting av billett til bånd

 • Billett kan gis bort til andre uten at det må gjøres navnebytte.
 • Det er personlig oppmøte for å hente ut festivalbånd. 
 • Armbåndet må være på armen til enhver tid.
 • Blir båndet ødelagt? Husk å ta med det ødelagte båndet med til akkrediteringen.
 • Finner du ikke billetten din? Eller noe annet er feil med billetten? Vennligst ta kontakt med Ticketmaster ved å trykke HER.
 • Husk ID da det er 18 årsgrense for å komme inn på festivalområdet, og 20 årsgrense på NIO Lounge.
 • Festivalen aksepterer følgende ID: Postens ID-kort, bankkort, pass, førerkort og europeisk ID-kort. FOMA står fritt til å nekte personer adgang eller bortvise personer ved mistanke om bruk av falsk legitimasjon.
 • Refusjon: Kjøpte billetter vil kun refunderes dersom arrangementet i sin helhet avlyses. Kjøpte billetter refunderes ikke dersom ett eller flere av artistene avlyser sin opptreden. 
 • Overstadige berusede kan bli bortvist fra området, og også nektes inngang til festivalen.

Betaling på området

Vi tar ikke imot kontant betaling. Det er kun mulig å betale med bankkort og mobiltelefon (NFC/Apple Pay).

Mistet noe?

Alt som er glemt og blir funnet på festivalområdet vil blir overlevert til politet. Vi ber deg henvende deg til dem direkte.

Følgende er ikke tillatt å ta med seg på festivalområdet

 • Flasker, både åpnet og uåpnet. 
 • Medbragt mat og drikke.
 • Paraply, selfiestang, campingstoler, kniv og spisse/skarpe gjenstander som kan bli ansett som farlige.
 • Profesjonelt kamera og videoutstyr. 
 • Lydopptaksutstyr.
 • Kjæledyr.
 • Ulovlige rusmidler.

Kart over området

Kartet under er fra festivalen i 2023. Det kommer et oppdatert kart for 2024 når det er klart. I all hovedsak så er området ganske likt som i fjor.

Ledsager/Funksjonshemning

Om du har nedsatt funksjonsevne og har behov for å ha med deg ledsager på festivalen:

 • Din ledsager har fri inngang, forutsatt at ledsageren har gyldig ledsagerbevis, og du selv har festivalbillett. Ledsager mottar sitt festival-armbånd i inngang.
 • Det vil være HC rampe på arenaen, men den har begrenset kapasitet. Så langt har det ikke vært kapasitetsutfordringer i festivalens historie.

Miljø

Vi i FOMA skal ta et aktivt eierskap til miljø og bærekraft. Vi er dedikert til å ha minst mulig miljøavtrykk og forplikter oss til å skape opplevelser på en bærekraftig måte. Vi jobber med samarbeid som vil synliggjøre vårt engasjement for miljø, og har gjennomført tiltak som kan bidra til at festivalen blir bærekraftig og miljøvennlig i årene fremover.

Fornebu har et fantastisk dyre- og fugleliv. Vår nærmeste nabo er Lagmannsholmen naturreservat.

Gjennom planlegging av den første festivalen vi arrangerte 17. juni i 2022, har vi vært i tett dialog med ulike fagmiljøer og instanser som Birdlife, Statsforvalteren i Viken, Bærum Kommune, Norsk institutt for Naturforskning og ulike private ornitologer som kjenner lokalmiljøet godt. Statsforvalteren er øverste myndighet og har godkjent festivalens søknad for gjennomføring, gitt gjennomføring av flere ulike tiltak.

FOMA kommer ikke til å benytte fyrverkeri som avslutningsshow som ofte er vanlig på større festivaler – dette av hensyn til fugler, hunder/husdyr, småbarnsfamilier (og miljøet vårt). Det vil være pyro og effekter på selve scenene.

Ønsker man mer informasjon om tiltakene vi gjør spesielt knyttet mot fuglelivet og naturreservatet ber vi om ta du tar kontakt med [email protected].