fbpx

bli med på foma

Frivillig, Dugnad og ansatt

VIL DU VÆRE MED Å SKAPE MAGI PÅ EN AV NORGES VAKRESTE OG MEST UNIKE MUSIKKFESTIVALER?

FOMA inviterer over 10 000 gjester hver dag i to dager. For å skape denne opplevelsen til alle gjestene er det en rekke forskjellige oppgaver som skal løses. Vi trenger derfor crew i alle kategorier for å kunne gjennomføre dette.

Som en del av FOMA Crewet blir du en del av vårt engasjerte team som jobber mot å skape unike og minneverdige opplevelser for alle våre gjester. Dette er din sjanse for å ta del i den magien vi skaper! Å være en del av FOMA-crewet gir deg en unik mulighet til å utvikle dine ferdigheter og erfaringer som du kan ta med deg videre i livet.
 
Under FOMA kan du være engasjert som Frivillig, Dugnadsklubb eller midlertidig betalt festivaljobb (over en lengre periode).
 
Delta som frivillig og motta festivalbillett!
 • Dagsbillett til torsdag eller fredag (8 timer skift)
 • Festivalpass til begge dager (16 timer totalt)

Billettene du «tjener opp» kan du enten benytte deg av selv, eller gi videre til noen du er glad i.

FRIVILLIG PÅ FOMA

Bli frivillig på Fornebu Music and Arts festival! Meld deg på her!

Som frivillig på FOMA får du sjansen til å jobbe med et team av engasjerte likesinnede i vakre omgivelser. Du vil være en stor del av festivalen og hjelpe til med noen av de viktigste oppgavene som skal til for å skape en opplevelse for livet, for artister, gjester og andre frivillige. I tillegg vil du tilegne deg nye ferdigheter, møte nye mennesker og se hvordan en festival skapes fra innsiden. 

Hvorfor bli frivillig på FOMA 2023?

Det finnes mange gode grunner til å bli frivillig på FOMA! Her er noen av dem:

 • Bli en del av et levende musikkmiljø 
 • Tilegne deg nye ferdigheter og erfaringer
 • Opplev festivalen fra innsiden
 • Bli en del av et fellesskap og bygg varige relasjoner
 • Skap noe større enn deg selv
 • Gjør en forskjell

Hvilke krav stilles til deg som frivillig?

FOMA trenger frivillige som kan gjøre alt fra å rigge opp og ned, bytte billett mot bånd, stå i baren, bidra til et ryddig festivalområde, og skape gode opplevelser. Vi tror at en frivillig på FOMA er utadvendt og liker å jobbe med andre, med et smittende godt humør uansett situasjon. Kanskje det er en med kulturspire i magen, en som er handy eller en som brenner for lokalmiljøet. Alle er velkommen og alle er verdsatte, viktige deler av noe stort!

Som frivillig på FOMA trenger du ikke erfaring fra festival, kunst og kultur fra før, det får du hos oss. Det vi forventer av deg er at du utfører gitte arbeidsoppgaver, møter ferdig skiftet til avtalt arbeidstid, overholder HMS-regler for din og andres sikkerhet, og at du er hyggelig mot alle rundt deg.

På FOMA søker vi frivillige fra 16 år og oppover.

Hva får du når du er frivillig hos oss?

 • Festival t-skjorte
 • Full opplæring og gjennomgang av arbeidsoppgaver
 • Eget program for frivillige hvor du får muligheten til å lære mer om festivaldrift og kunst.
 • Egen frivilligfest etter endt festval – dato vil bli annonsert senere
 • Muligheten til å få en fot innenfor festivalbransjen
 • Ett varmt måltid per skift
 • Dagsbillett per skift du jobber
Les mer om alle rollene under, og meld deg på som frivillig ved å trykke på knappen!

Under opp- og nedrigg av festivalområdet trengs det folk i god fysisk form for tunge løft og høyt tempo. Rigg-gjengen bygger FOMA med sine egne hender og er med på å bokstavelig talt skape noe større enn seg selv. Vær klar for varierte arbeidsdager og en god natts søvn etter en dag med fysisk arbeid.

Teamet som jobber med rigg er med på å klargjøre FoMA-området for festival og fest! Jenter og gutter som ønsker å jobbe på rigg bør være i fysisk form til tunge løft, bygging og rigging. Vær klar for en variert hverdag og gjør deg klar til å bli sliten. Her bygger du FoMA med dine egne hender, og bidrar til at Norges største festivalperle nok en gang kan skinne. Her vil du være med på å bygge installasjoner som barer, aktiviteter og attraksjoner på FoMA. Du vil være en del av et team som ledes av våre eminente riggledere og det forventes at man evner å ta til seg beskjeder, fullfører oppgaver effektivt og jobber godt i team. Veldig fin oppgave for dem som har lyst til å se å oppleve hvordan en festival bygges fra start til slutt.

Skiftene vil være på 10-12 timer, men inkludere pauser.

‍NB! Det anbefales ikke å søke om man har fysiske utfordringer som vond rygg, skader etc.

Innsats crew er for deg som liker å prøve deg på forskjellige oppgaver. Vi plukker ut noen få utvalgte som kan bidra på alle området som trenger et ekstra push. Som en del av innsats crewet bør man være effektiv, tilpasningsdyktig, og ta utfordringer på strak arm.

Innsats Crew er for deg som føler du kan gjøre alt og liker variasjon. Vi plukker ut få utvalgte som får jobbe i små grupper hvorpå man skal bidra på alle områder som trenger et ekstra push.Her får man et godt innblikk i hele produksjonen av FoMA. Man bør være god til å ta imot beskjeder, omstille seg og ta en utfordring på strak arm!

Som frivillig i innsjekk/båndpåsetting er du en viktig del av gjestenes opplevelse. Alle skal innom arbeidsstedet ditt, og du vil være gjestenes første møte med festivalen. De som jobber i innsjekk håndterer bytting av billett mot bånd, akkreditering og båndpåsetting. Her forventes det at du er pålitelig, nøyaktig og serviceinnstilt. Du får grundig opplæring, men du må evne å sette deg inn i tekniske systemer og bevare roen under stress.

Vi setter på over 25 000 bånd i løpet av én uke. Her får du muligheten ti lå være det første ansiktet til spente deltakere.

Jobb med innsjekk håndterer man utlevering av festivalbånd for sponsorer, crew og gjester. Arbeidssted er ved inngangen til festivalen (akkreditering og båndpåsetting.)  Her forventes det at du er pålitelig, nøyaktig og serviceinnstilt. Man får grundig opplæring, men du må evne å sette deg inn i  systemer og bevare roen under stress.

‍HVA SER VI ETTER

‍Vi søker etter serviceinnstilte medarbeidere til å jobbe med innsjekk og registrering under årets FoMA. Du vil få ansvaret for å sørge for at alle som skal feste eller jobbe får en god start, og at alt går så smidig som mulig under insjekken.

ARBEIDSOPPGAVER

 • Registrere og innsjekke gjester, crew og dugnad ved inngangen
 • Kontrollere gyldighet av festivalpass og verifisere identitet
 • Håndtere betalinger og løse eventuelle problemer som måtte oppstå under innsjekk
 • Delta på opplæring i prosedyrer.‍

KVALIFIKASJONER

 • Erfaring fra kundeservice er ønskelig, men ikke et krav
 • Godt humør og gode kommunikasjonsevner
 • Ren vandel.
 • Evnen til å holde hode kaldt under stressende perioder
 • Pålitelig og ansvarsbevisst
 • Interesse for musikk og festivaler er en fordel.

Det er også mulig at man kan få kortvarige arbeidsoppgaver andre steder på festivalen hvis det skulle vært behov.

TRIVSELSVAKT

En trivselsvakt på FoMA har som hovedoppgave å skape og opprettholde en trygg og trivelig atmosfære på festivalområdet. Dette innebærer å håndtere ulike situasjoner som kan oppstå, som å sikre at ingen er overstadig beruset, at alle har gyldig billett, og at ingen bærer med seg ulovlige gjenstander på festivalområdet.

Trivselsvakter kan bli plassert på strategiske posisjoner som inngangene til festivalområdet eller ved nødutgangene, eller gå rundt og patruljere for å sikre at alt går greit. Du vil også samarbeide med festivalens sikkerhetspersonell for å rapportere om eventuelle problemer og sørge for at alt går etter planen.

I tillegg til å være en trygghet for festivalgjester, vil trivselsvakten også være tilgjengelige for å svare på spørsmål og hjelpe til med å løse eventuelle problemer som måtte oppstå. Du vil også jobbe med å skape en positiv og vennlig atmosfære, og møte festivalgjester på en positiv og imøtekommende måte for å sikre at alle har en hyggelig opplevelse på festivalen.Du vil være en trygghet for gjestene og sikre at alle får en god opplevelse festen derfor vil du få en grundig gjennomgang av sikkerhetsrutinene før vakten begynner.

MEDIC

Medic på FoMA jobber med å gi medisinsk assistanse til festivaldeltakere som trenger det. Du har gjerne helse- eller førstehjelpsbakgrunn, student innen et helsefag, eller ønsker trening i førstehjelp og medisinsk nødhjelp. Om du ikke har noe erfaring innen de nevnte områdene men er interessert i å hjelpe mennesker og er en selvstendig voksen som ikke er redd for å ta i et tak, må du gjerne også søke.

Typiske oppgaver for en medic på FoMA inkluderer å behandle mindre skader som kutt, skrubbsår eller blåmerker, gi førstehjelp i tilfelle av mindre medisinske nødsituasjonerI mer alvorlige situasjoner vil du kontakte nødetatene eller ambulansetjenesten for å gi ytterligere hjelp.

På festivalen vil medic være tilgjengelig på bestemte steder, som for eksempel ved et medisinsk telt, ved en scene eller en førstehjelpsstasjon. Du vil være i stand til å gi medisinsk assistanse når festivalen er i gang, og vil samarbeide med festivalens sikkerhetspersonell og andre ansatte for å sikre at festivalgjestene får den beste mulige opplevelsen.Vi er der det skjer og vi bistår med alt som skulle behøves av bistand for festivalpublikum.

Som scenerigger skal du være med å bygge opp årets scener. Her bør man også være i sterk og fysisk form til å hjelpe med tunge løft og rigging. Her er det ekstra viktig at man tar imot instrukser fra arbeidsleder, grunnet sikkerhet på scenen.

Bli med på å bygge kronjuvelen til FoMA. Scenen! 

Her trenger vi mennesker som elsker å utfordre seg selv fysisk og ikke minst trives med lange dager. Her får du opplæring og veiledning til å bygge en scene som huser dert største artistene fra både inn-/ og utland.

Det vil også bli frigjort skift for hands på scene under selve gjennomføring, hvor man skal hjelpe artistene får opp og ned utstyret sitt mellom hver show. 

Det forventes at den som søker ikke har fysiske utfordringer som vond rygg, skader etc.

Hvis du liker høyt tempo og jobbe i team så er dette stedet å jobbe! Oppgavene går ut på å stå i bar, servere, rydde, vaske, ivareta logistikk. Du vil være med på å passe på at gjestene og crew har det bra. Det blir god opplæring i forkant av vakten, så her kreves ingen tidligere erfaring. Viktigste du trenger er godt humør og god arbeidskapasitet.

Arbeidsområdene kan variere fra å stå i bar med konstant arbeid, til å ha et roligere tempo på catering til alle som jobber i crew. Dette skal passe for alle, og hvis du vil få med deg stemningen så er dette plassen for deg å søke!

BAR

Vårt mål er at det ikke skal gå mer enn 20 sekunder fra bestilling, til det er i hånden. Dette krever at vi jobber som et stort team for å lykkes. Vi ser etter deg som er glad i høyt tempo, har gode menneskelige egenskaper og ikke minst evner å være strukturert.

Dette er et av de mest populære områdene å jobbe i under FoMA, vi anbefaler derfor at du søker tidlig om du vil jobbe her.‍

SERVERING

I cateringteamet jobber man med å dele ut mat til alle som arbeider på området. Utover det å levere ut mat, så må man sørge for å rydde rundt cateringsområdet, passe på at alle kaster fra seg avfallet sitt riktig i forhold til FoMAs miljøprofil, fylle på mat og sørge for at det alltid er mat tilgjengelig. Her kommer slitne og flinke FoMACrew, så servering med et godt humør er viktig!

Bærekraft og miljø er en svært viktig faktor for en vellykket festival. Frivillige i bærekraft og miljø holder området rent og ryddig, sikrer at miljøstasjoner ikke fylles opp, og passer på at det alltid er tilstrekkelig med sanitærprodukter. Vi oppfordrer alle som engasjerer seg i bærekraft og miljø om å søke her.

Vi trenger deg til å få frem FoMA fra sin beste side! Oppgavene består i å holde område ryddig og rent, sikre at miljøstasjoner ikke fylles opp og fylle på med dorull / såpe. Man trenger ikke bekymre seg for tømming toalettene – vi har egne folk som tar seg av dem. Vi oppfordrer alle som engasjerer seg i miljøet om å søke her.

Du blir FoMAs sin viktigste person! Her bidrar du til at FoMA vises fra sin beste side og samtidig få festen tett på kroppen. Oppgavene består i å holde område ryddig og rent, sikre at miljøstasjoner ikke fylles opp og fylle på med dorull / såpe på toalett området vårt. Man trenger ikke bekymre seg for tømming toalettene – vi har egne folk som tar seg av dem.Viktigst er at du har et øye og motivasjon til å får frem FoMA som den perlen den er. Hjelp oss med å gjøre FoMA til den festivalen som bryr seg mest om miljøet og vårt klimaavtrykk.

Vi har behov for sjåfører både før, under og etter FOMA. Som sjåfør på FOMA vil du få muligheten til å være en del av et unikt team og bidra til å skape en uforglemmelig opplevelse for publikum i perioden 7. juni-21. juni.

Vi søker etter engasjerte og serviceinnstilte frivillige til å jobbe under årets FoMA festival. Som en del av sjåførteamet vil du få muligheten til å være en del av et unikt team og bidra til å skape en uforglemmelig opplevelse for publikum perioden 07.juni-21.juni.

Vi ser etter deg som har førerkort og vil være en viktig brikke i at FoMA går som en klokke! Vi oppfordrer alle med førerkort klasseC, D, T1 eller T4 til å søke!

NB: Sertifikat må fremvises ved første arbeidsskift.

ARBEIDSOPPGAVER

 • Frakte utstyr og crew
 • Sørge for at kjøretøyene holdes i god stand og at de er klare til bruk
 • Følge opp planer og rutiner for transport under FoMA
 • Delta på planleggingsmøter og motta opplæring i transportprosedyrer‍

KVALIFIKASJONER

 • Minimum førerkort klasse B, om du har klasse C,D, T1 eller T4 oppfordrer vi deg til å søke!
 • Ren vandel
 • Stor arbeidskapasitet og arbeidsglede
 • Pålitelig og ansvarsbevisst
 • Interesse for musikk og festivaler er en fordel

Bli med på å skape et vakkert festivalområde! Om du trives med fysisk arbeid og bryr deg litt ekstra om det estetiske, er dette stillingen for deg. Kanskje du har en liten kunstnerspire i deg?

Her fikser vi skilt og dekor til FoMA-området. Vi henger opp diverse ting, plasserer ut borddekorasjon og sørger for at området ser fantastisk ut ved åpning, og underveis av arrangementet. Er du kreativ, har estetisk sans og nevenyttig så kan dette være det perfekte område for deg!

FOMA har behov for frivillige til å hjelpe til med artisthåndteringen og generelt backstage. Denne jobben krever at du trives med hektisk tempo, høyt nivå av service, og liker å stå på beina.

Denne rollen krever at du ikke er redd for å få hendene skitne, da det er vasking, rydding, stocking av varer i kjøleskap, pynting og et øye for detaljer som kreves for at FoMA festivalen skal ha de mest fornøyde artistene i Norge.