fbpx

Bernhoft

Om Bernhoft

«Han er ikke bare en dyktig musiker, men også en veldig ålreit mann»

Sanger, multiinstrumentalist, komponist, tekstforfatter, prisvinner og musikals geni. Jarle Norman Bernhoft-Sjødin, bedre kjent som Bernhoft, har nærmest blitt en overnaturlig figur. Vi, og resten av kloden, har alle fått med oss det ikoniske musikalske stykket – du vet hvilket vi snakker om.

Lenge før han ble global superstjerne, bodde Jarle i et svært musikalsk hjem med en far som sang i Operaen, og en mor som var musikklærer og drev skolekoret i bygda. Da var det bare å komme seg inn i Sølvguttene ASAP, selv om han ikke synes det var noe spesielt stas selv. 

Allerede i 1998 entret nittedølingen musikkscenen som rocka vokalist i bandet Explicit Lyrics, før han og makker Fridtjof Nilsen gikk videre med bandet Span. Under Span-epoken ble Jarle hyllet som «en vidundelig hybrid av Mick Jagger og Jim Morrison» av internasjonale musikkmagasiner, men da han hørte soulbandet Family Stone snudde skuta bort fra rockabilly, og det ble klart for han at han måtte kjøre solo i en annen sjanger. I 2008 slapp Jarle sitt første soloalbum, Ceramik City Chronicles, til stor glede for både publikum og anmeldere, før han tre år senere skulle sparke ned døra til den internasjonale stjernehimmelen. Da han hadde pappaperm skrev han albumet Solidarity Breaks, som inneholder blant annet låta «C’mon Talk». Den skulle vise seg å bli episk da albumet debuterte på 2. plass på albumlista og lå hele ni uker på førsteplass. Skiva førte til at han ble kåret til Årets Spellemann og beste mannlige artist samme året, og ikke minst, en aldri så liten Grammy-nominasjon i klassen R&B et par år etter.

Sveisen har endret seg fra ikonisk toppsveis til krøller den dag i dag, men innholdet i topplokket har ikke endret seg det grann. Multitalentet har alltid vært en jordnær, hyggelig fyr som bare elsker musikk med hele kroppen. Til tross for New York-opphold, TV-opptredener på blant annet Ellen DeGeneres Show, utsolgt show over elva, og at videoen til megahiten har blitt brukt som et godt eksempel på musikalske genier i utallige klasserom og sangøvelser verden over. Ikke rart at alle deltakerne på The Voice nå velger han som mentor.

Jarle kommer til å levere skikkelig «selvhjelpssoul» og spre ekte glede, som er det eneste han vil. Gjør deg klar for en opplevelse utenom det vanlige!

Bernhoft ser du 16. juni på FOMA.


Kjøp billetter her: