fbpx

Vinsmaking med OMA

Ole Martin Alfsen er kokk og vinkelner med lang, bred og variert erfaring innen mat og drikke. Etter at han tok Vinkelnerutdannelsen i 2000 har han undervist om vin, mat og drikke ved Kulinarisk Akademi, skrevet flere kokebøker, mat- og vinbøker, og en ren vinbok, «Piemonte», sammen med Merete Bø. 

Alfsen lanserte sin første vin, OMA Barbera d’Alba, høsten 2013 i samarbeid med Giovanni Rosso. Denne etablerte seg raskt i basissortimentet på Vinmonopolet, og er fremdeles å finne i kategori 3. Øvrige sortiment er i BU, men mange av vinene er likevel å finne på mange vinmonopolutsalg.

Modellen OMA Vin jobber etter, er først å finne og definere gode produsenter det er ønskelig å jobbe med. 

«Jeg tar da gjerne kontakt med en helt spesifikk idé om en vin eller et prosjekt det kunne være spennende å gjennomføre hos produsenten. En vin som er i tråd med, eller tar utgangspunkt i produsentens stil og kvalitet, men som likevel skiller seg fra deres portefølje. Jeg definerer type fermentasjon og lagring, og jeg vil som utgangspunkt alltid blende vinen min selv, slik at den er i tråd med min stil og mine preferanser», forteller Alfsen.

Per i dag teller porteføljen 16 produkter og flere spennende lanseringer er på vei!

Se viner tilgjengelige på vinmonopolet her.

Disse vinene får du smake på FOMA:

OMA Branco 
OMA Alvarinho 
XIN OMA Rosé 
OMA Piemonte Rosso 

Velkommen!

Kjøp vinsmaking fredag 7. juni kl. 15:30 her.
Kjøp vinsmaking fredag 7. juni kl. 17:30 her.