fbpx

DUER bygger installasjon til FoMA!

DUER sine verk er er vitale, og de skaper forbindelser, ikke politisk konflikt. Street art og graffiti er en demokratisk, kunstnerisk retning som ofte er politisk ladet. DUER mestrer å trekke inn samtiden uten å skape rift mellom nasjonene, de gjør snarere det motsatte; de skaper samspill i en visuell energi. DUER gjennomførte  sin første solo utstilling på Bærum Kulturhus høsten 2021 der de stilte ut mer en 50 verk, samt dekorert utsiden av snøhetta-bygget.  

Til Fornebu Music & Arts festival har de fått i oppdrag å utfordre både sinn og syn med sitt uttrykk basert på visjonen til festivalen. 

 -Vi synes det er veldig kult å kunne bidra til FoMA 2022. Vi ønsker å gjøre noe helt spesielt når vi først gjør en festival som dette, og uten å røpe alt for mye lager vi nå en konstruksjon som gjør dette verket mer levende enn det vi har gjort tidligere. Nå som det er så mye fokus på digital kunst og NFT, ønsker vi at de som ser installasjonen skal bli fascinert og inspirert av hva som er mulig å få til – også i den fysiske verden.

Med prosjekter hos Rev Ocean, Bomuldsfabrikken, Fine Art og Our Ocean er ikke kunstverden alene om å ha lagt merke til denne generasjonen graffitikunstnere, det har også artister som Astrid S, The Chainsmokers, 6ix9ine og Swae Lee. Deres virke er formet av graffitimiljøet og deres multinasjonale kulturarv. Med røtter i Hellas Sør-Korea så vel som Norge, er antikkens Hellas og Sør- Koreansk moderne popkultur gjennomgående inspirasjonskilder i uttrykket til DUER.

Om DUER
DUER er et kunstkollektiv som består av Helgesen (f. 1995) , Aasvestad (f. 1995) og Zervos (f. 1995). De fant hverandre gjennom kjærlighet til graffiti allerede i tenårene og fikk raskt utfolde seg fritt i Bærums undergrunnsmiljø for graffiti. Rusler du rundt i Oslo eller Akershus kan du lett gjenkjenne deres verk på veggen i store og mindre format. De har et ekspressivt, visuelt språk og har utviklet en egenart som gjør verkene deres gjenkjennelig enten du ser dem på betongvegger, i installasjon, bakpå ryggsekk eller på lerret.

Se mer på Instagram hvordan deres inntrykk blir til uttrykk!

Velkommen til urpremiere av deres engasjerende installasjon på Fornebu Music & Arts festival!