fbpx

MORTEN ABEL

Morten Abel

På tampen av sommeren kan vi endelig dele nyheten om at siste artist som gjester hovedscenen vår fredag 17. juni er en av Norges største popstjerner gjennom tidene, ta vel i mot Stavangers store sønn – Morten Abel!

Med en rekke udødelige hits, en fargerik scenepersonlighet og en mangslungen karrierevei, kan Morten Abel best beskrives som en levende legende i norsk musikkliv.

Få artister her til lands har en like suksessrik og allsidig karriere som Morten Abel. Med hits som «Be My Lover», “Lydia”, “Tulipz”, “Hard To Stay Awake”, “Frøken Vilikke” trenger han knapt noen nærmere introduksjon.

Veien fra Bodø til Stavanger, fra Mods og The September When til Peltz og to tiår som definerende soloartist er lang og brokete. Men fellesnevneren for Abels musikalske eskapader er den vanvittige låtteften, som har gjort så å si alt han har rørt ved til både kritikerroste utgivelser og kommersiell suksess.

På scenen har Abel alltid vært et fyrverkeri, og er en evig festivalfavoritt, enten under eget navn eller med sine legendariske venner i The September When eller Mods. Abel har tilbrakt en mannsalder i rampelyset, og er og blir en av få ekte popstjerner vi har her til lands. Og heldigvis fortsetter Abel stadig både å overraske og imponere.

I 2015 slapp Abel albumet «I fullt alvor», og fulgte opp med «Evig din» i 2018 og «Bare prøv deg, sjelefred» i 2021. Alle tre til strålende anmeldelser.

Som Morten hadde sagt “Det e bare te å glede seg t ein jysla kjekke kveld”.

Når spiller Morten Abel på FoMA?

Klokkeslett blir annonsert senere.