fbpx

Richard Orlinski

Om Richard Orlinski

Velkommen til Richard Orlinskis verden, hvor kunsten er vill, grenseløs, og helt og holdent uforglemmelig.

Richard Orlinski er ikke bare en kunstner; han er en global sensasjon som har erobret kunstverdenen med sin dristige, energiske og grensesprengende stil. Fra hjertet av Paris til solrike Nice, fra pulserende Miami til ikoniske Milano – Orlinski har vist verden at kunst ikke kjenner noen grenser.

Etter å ha oppnådd flere grader fra prestisjetunge universiteter som Universitetet i Paris-1 og Institut de management international de Paris, begynte Orlinski å utforske kunsten som en hobby, før han i begynnelsen av 2000-tallet forlot jobben sin og viet hele sitt liv til kunsten. Hans første verk, en skulptur av en krokodille i rødt resin kalt ‘Born Wild’, ble presentert for publikum i 2004. Dette var starten på en enestående suksessfull reise.

Franskmannen tok Milano med storm i mars og april 2024 med sin utstilling og en mega-installasjon som pustet nytt liv i byens hjerte, en prestasjon som kun understreker hans evne til å transformere offentlige rom til levende kunstverk. Også i Miami utfordret han den tynne linjen mellom dekorativ og fin kunst, og begeistret samlere og kunstelskere med verk som utforsker det dynamiske forholdet mellom kunst og betrakter.

«People are often too intimidated to visit galleries and museums, so I bring the museum to them!» – Richard Orlinski

Orlinskis fargerike skulpturer har oppnådd global suksess, med krokodiller, pantere, ulver, bjørner og reinsdyr som påvirkere i hans univers. For 10 år siden ble en av Orlinskis skulpturer solgt for svimlende 15 millioner euro. Ja, han er absolutt stjernenes kunstner, men han er også folkets og bringer visjonen ut i livet for den vanlige mannen i gata.

«My animals reflect the human soul, its flaws, our animal side, an in-depth exploration of human nature.» – Richard Orlinski

Når Orlinski stiller ut sine ville skulpturer, fra Miami til Nice, gjør han mer enn å vise frem sin kunst; han inviterer oss inn i et univers hvor villhet og skjønnhet går hånd i hånd. Han er mer enn en kunstner; han er en kulturell kraft som stadig utforsker nye territorier og sammenkoblinger mellom kunst, musikk og design. Hans bidrag til samtidskunsten går utover det visuelle – han skaper opplevelser som beriker, utfordrer og inspirerer. Hvert verk er en invitasjon til å oppdage det ville i oss alle, og å omfavne det med åpne armer. 

Gled deg til å utforske det uforglemmelige, grandiose universet til Orlinski på FOMA!

Kjøp billetter her:

Flere artister