fbpx

Tacofredag på FoMA!

Ingen fredag uten taco, og på FoMA serveres den nasjonale fredagsretten med autentiske smaker disket opp av Chef Sylvia, mester i sitt kjøkken både her i Norge og i Mexico. 

Visste du at etter Mexico, har Norge det nest høyeste taco forbruket i verden!? Tacofredag har blitt en tradisjon i de norske hjem og den 17. juni vil Sylvia løfte retten til gastronomiske høyder. Med norske råvarer fra lokale bønder, inkludert huitlacoche, norsk dyrket tomatillos, nordisk queso fresco og ost i nordisk oaxaca-stil, lover vi at fredagstacoen aldri blir den samme igjen!

Om Chef Sylvia

Sylvia Vavik, er en anerkjent kokk i den norsk/meksikanske matscenen. Hun fullførte sine kulinariske studier i Oslo på matskolen Sogn VGS i 2005, og har hatt et ønske om å forvandle den norske tacoen til en meksikansk autentisk form ved å bruke arven fra sin meksikanske mor og norske far til å smelte de to kulturene. Siden har hun mestret retten, samtidig som hun har integrert den norske smakspaletten i faget hennes. Merittene er lange og året 2015 skulle vise seg til å bli året hun skulle få fart på hennes kulinarske reise inn i det norske hjem. 

I 2015 ble Sylvia´s Mexican Kitchen grunnlagt og selskapet driver med catering, pop-ups, matlagingskurs, matlaging videoer, produkt- og oppskrift utvikling, mat konsultasjon og konseptutvikling. Gjennom årene har hun utviklet forskjellige konsepter med meksikanske smaker. Hun har en youtube-kanal hvor hun har delt matlagingsvideoer rettet mot det norske publikummet. Samme året stakk hun også av som vinneren av TV2s tv-serie Norges Grillmester. Sylvia brukes ofte i tv og media som en meksikansk matekspert. Hun er kjent som Norges Taco-dronning og har blitt invitert til å dømme og være vertskap for det nasjonale mesterskapet i Taco ved flere anledninger.

Følg Chef Sylvia på Instagram for både inspirasjon og for å studere menyen du blir servert på Fornebu Music & Arts festival, fredag 17. juni. 

Buen provecho!