fbpx

OPEN CALL VINNER

I midten av mai lanserte vi FOMA OPEN CALL – for morgendagens kunstnere hvor vi inviterte kunstnere fra hele Norge til å søke om å være del av vårt offisielle kunstprogram,i tillegg til å  motta et kunstnerstipend på kr 10 000.

Vi mottok søknader fra kunstnere med variert bakgrunn og uttrykk. Juryen som bestod av Bærum Kunsthall, kunstnere som allerede var del av vårt offisielle kunstprogram samt ledelsen i FOMA, fikk en vanskelig oppgave å komme frem til vinneren av FOMA OPEN CALL. Det var ingen kvalifiserte søkere til kategori 1. 

Vinner av FOMA OPEN CALL – for morgendagens kunstnere, åpen kategori er Oscar Brekke, som går under kunstnernavnet MugaBamo. Juryen forteller at Oscar skilte seg ut med sitt motivasjonsbrev hvor han forteller om sin vei til lidenskap for kunsten. Han klarer å dra tematikken sin inn i pop-ikoner og lager profesjonelle verk som får frem et budskap. 

Oscar, aka MugaBamo, er 27 år gammel og bor i Oslo. Kunstnernavnet hans er inspirert av kunstikoner som har bidratt til å forme kunsthistorien både i Norge og resten av verden. MugoBamo står for Munch, Goya, Basquiat og Monet.  Munch for følelser, Goya for råskap, Basquiat for frihet og Monet for vakkerhet. Fun fact om Claude Monet var at mellomnavnet hans som ble brukt da han var i live, var Oscar.

Veien til kunst lerretet for Oscar utviklet seg i en tid hvor han var inne i en mørk periode i livet sitt, hvor kunst ble et utløp for tanker og følelser han ikke kunne sette ord på.  

-Jeg fant kunsten når livet var som mørkest. Det begynner å nærme seg 10 år siden, og jeg har aldri sett meg tilbake. Gjennom mange år har jeg slitt med avhengighet og spiseforstyrrelse som gjorde at jeg isolerte meg mye. Det var i det mørke jeg fant lyset i farger, maling og kunst. Det ble et fristed hvor jeg kunne fokusere all min energi på, en form for kunstterapi. Alt det vonde forsvant når jeg drev med kunst, forteller Brekke.

Oscar har siden 2021 vært del av Galleri 2b, som tok han inn i varmen med åpne armer. Galleriet har gitt han selvtilliten til å begynne å selge kunst profesjonelt og skal ha sin første utstilling den 9. juni på Hausmania Kulturhus, før han skal stille ut på FOMA den 15. og 16. juni. 

-Hovedbilde jeg kommer til å stille ut, heter “Unknown Paradise”. Det er kanskje det viktigste og mest meningsfulle maleriet jeg noensinne har laget og forteller min historie, på min måte og med mine malestrøk. For jeg velger å gå inn i det ukjente paradis, enn å gå tilbake til det kjente trygge helvete. Hovedbildet blir premiert på utstillingen på Hausmania Kulturhus, og deretter går turen videre til FOMA.

Vi gleder oss til “Unknown Paradise” og flere verk som skal få se dagens lys på FOMA og gratulerer Oscar nok en gang med seieren i vår OPEN CALL. 

Velkommen til Fornebu Music and Arts Festival, 15. og 16. juni!