fbpx

OLE FREDRIK HVIDSTEN

Det var ikke før Ole Fredrik Hvidsten knuste høyre hånden sin i en snowboardulykke han bestemte seg for å bli tegner. Siden har han aldri sett seg tilbake og lever den dag i dag av å være kunstner på heltid. 

Etter ulykken, ble han slumpet inn i tegning og opplevde det man vil kalle “instant gratification” gjennom progresjon. Han var fortsatt nybegynner, men kunne se utvikling.

For kunne ta et dypdykk inn i verden som tegner og illustratør, bestemte Hvidsten seg for å ta utdannelse som faglærer i kunst og håndverk, men hadde ingen ide om å bli det. I løpet av kort tid fikk han et stipend som tillot han å reise  fire måneder på kunstskole i Bilbao. Lang historie kort, så har han nå jobbet selvstendig, under fattigdomsgrensen, som fulltids illustratør i 7 år!

Ole Fredrik er mest opptatt av det som ligger bak de visuelle, som samarbeid, opplevelser og interaksjon mellom mennesker og bruker kunsten som en plattform for å finne et trygt sted å oppholde seg til han dør. Det var først under pandemien og hans solo utstilling hos Ace Oslo i 2022, og Hos Arne i 2023, han konverterte til sitt fulle kunstneriske uttrykk. Under utstillingen som fant sted ved galleriet Hos Arne valgte han å kuratere verkene som fremstiller denne perioden i det lille galleriet. Nesten hundre verk!

“Det føltes mye, overveldende og intenst. For det var det det var, for mange. Når vi ser tilbake på flere av de store kunstnerne er det nettopp dette de får til så bra, skildre tiden og samfunnet. Utstillingen tok oss tilbake til en tid hvor vi satt for oss selv, eller i mindre forsamlinger. Familien, vennegjengen og arbeidskollegaer måttde danne mindre grupper. Flere var alene. Vi mennesker er flokkdyr, hvordan dette preget oss, og hvordan dette vil prege oss er en viktig del av vår historie», forteller Hvidsten.

Hvidsten sine verk er viktig i den forstand. Og som utstillings navnet ”Det gikk ikke over” presiserer – det vil være med oss som en tid som gjorde noe med oss som enkeltindivid og som by og land. 

Prosjekter som opptar  tiden hans den dag i dag er studiofelleskap og kunstnerdrevet visningsted Studio Halv  på St. Hanshaugen i Oslo, et  illustrasjonskollektiv som driver med event-tegning på foredrag, konferanser og workshops. Årlig er også Ole Fredrik å se som arrangør av den lokale festivale med rundt 400 gjester hvert  år: Hvitsten Salong!

I pop-up galleriet vårt på FOMA vil du kunne se et utvalg av Ole Fredrik sine verk, som også vil være til salg. 

Har du lyst å bli bedre kjent med Ole Fredrik Hvidsten sitt kunstneriske uttrykk før FOMA, så kan du følge han på Instagram, eller ta en besøke en av utstillingene hans:

Katla i Oslo, Wergelandshaugen, Strand Restaurant, På Huk, Hambre i Tønsberg, Fiskebruket Myken, KUPP Tekstiler og Gras Oslo

Kommende utstillinger: Brutus, Kunstarena og Hvitsten Salong

Velkommen til Fornebu Music and Arts festival, 15. og 16. juni!