fbpx

La Piada – italiensk streetfood

Møt storebroren til pizzaen – La Piada, eller på den folkemunnes tunge La Piadina, italiensk flatbrød fylt med alle de beste råvarene med opphav fra Italia.  Pizzaen, som vi alle kjenner fra Italia er faktiskt 1300 år eldre enn den tradisjonelle retten La Piadina, og på Fornebu Music & Arts festival tar vi deg med på en gastronomisk reise romerne startet allerede i år 1200 f.kr.

Nordøst i Italia, finner man den bortgjemte, men kanskje en av de viktigste provinsene i hele Italia; Emilia-Romagna. Po-sletta gjorde at handelsveien var en viktig rute for romerne, og det er det fortsatt den dag. Det er nok ikke tilfeldig at Ferrari, Maserati, Lamborghini og Dugati har sitt opphav i denne regionen, sammen med noen av Italias aller beste delikatesser; parmaskinke, parmesan og balsamico di Modena. 

Med La Piada i hovedrollen, serveres det også delikatesser i form av antipasti som lett lar seg pares med festivalens utvalg av italienske edle dråper for å heve den kulinariske opplevelsen. Slå deg ned i vinuniverset vårt og drøm deg bort til piazzaen i Italia midt i hjertet av festivalen!

Om La Piada – foodien på fire hjul

La Piada ble etablert i 2014 av svensk-italienske Robert Åkerberg, under navnet SAAL foodtrucks. I 2020 ble SAAL til La Piada og drives i dag av Robert, sammen med piadaiolo Bendik R. Pettrém og pizzaiolo Ulrik V. Mathiasrud.

La Piada er den bestemte formen av ordet piada. Piada/piadina brøder lages med økologisk hvetemel, olivenolje/økologisk svinefett, natron, sitron, salt og vann.

For La Piada er det viktig med kvalitet gjennom alle ledd, derfor samarbeider de kun med leverandører de vet leverer god og trygg mat. De benytter seg av økologiske alternativer der det er mulig og importerer skinker, oster, tomater og mer fra Italia, for best mulig smaksopplevelse.

Drøm deg bort til verdens matmekka allerede nå og les deg opp på menyen til La Piada HER. Du finner også bilder av de deilige rettene til La Piada på deres instagram profil HER

Buon appetito!