fbpx

sikkedelic til pop-up galleriet

Sikke Emilie, som også går under kunstnernavnet Sikkedelic, er kunstelev ved Prosjektskolen Kunstskole  i Oslo. Før sommerferien står for tur, skal hun og medeleven Espen Padawan skape en opplevelse på FOMA som trigges av alle sanser, hvor universet deres har fått navnet Strindskavl. Rommet de skal invitere oss inn i skal spille på likhetene mellom skog og hav for å skape et bionom som ikke eksisterer.

Sikke har tegnet hele livet, og har flere babybilder av seg selv med en blyant i hånden enn uten. Det var kun for et par år siden at hun skjønte at hun ikke bare tegner, men faktisk skaper kunst. Hun tegner fordi hun vil og liker det, ikke fordi hun må, men fordi kunsten er en del av henne. For Sikke er kunsten hennes meditasjon, bearbeiding og utvikling av seg selv – alt i én aktivitet.

Det er rett og slett den eneste måten jeg kan uttrykke meg selv og hva jeg føler, helt uten filter. 

Den spirende kunstneren har dyppet tærne i de fleste teknikker innenfor visuell kunst, og da mest illustrativt med tegning og maling med forskjellige medium, men også broderi og søm, tekstil, skulptur, støp, miniatyrer, diorama, design og digital tegning, treverk, poesi, video, smykkelaging og dekor. Hun finner det meste interessant, og har stor glede i å føle at hun får til noe nytt innenfor det å uttrykke seg selv. 

-Jeg er en kunstner som gjør det meste og som er under evig utvikling. Jeg trives kanskje den ene dagen med små, intrikate motiv hvor jeg bare bruker prikker til å skyggelegge, mens andre dagen kaster maling på et lerret uten å holde noe tilbake. Jeg holder meg med andre ord sjeldent til én ting – jeg har for mye jeg ønsker å si med mine bilder, og verden er rett og slett for stor til å bare gå i én retning. 

Sikke holder sjeldent tilbake i kunsten, men kan oppfattes litt mer sjenert i person. Hun lar seg inspireres av de indre følelsesspekter og hvordan hun oppfatter seg selv i visse situasjoner, samtidig som hun tar mye inspirasjon fra livene som foregår rundt seg. Noen følelser går direkte igjen i motivet i verkene sine, mens andre må leses gjennom hennes bruk av farger og komposisjon. 

Velkommen til Fornebu Music and Arts festival, 15. og 16. juni!