fbpx

17 artister klare til FOMA!

Lineupen er komplett og endelig kan vi avsløre at blant andre duoen i Röyksopp er klare for FOMA! Fire artister ble lansert i siste runde, og nå er altså 17 artister å finne på plakaten til FOMA som går av stabelen 15. og 16. juni. 

Röyksopp

Plassen er Tromsø, året er 1998. Svein Berge og Torbjørn Brundtland ble en ikonisk duo som skulle sette tonen for elektronisk musikk for all fremtid.

I 2001 slapp barndomsvennene i Röyksopp singelen «Eple», et knapt knips før debutalbumet Melody A.M. kom ut i verdens sfære. Albumet endret både deres og andres liv. VG kåret det til tiårets beste album, med over en million kopier solgt over hele verden, og sertifisert platinum. I løpet av deres til sammen åtte album og mange singler, har Röyksopp vært å høre i både reklamer og filmer kloden rundt. Blant annet deres andre album The Understanding lå på topplister over hele Europa før de virkelig fikk grobunn over dammen og havnet på Billboard. Og ikke bare det..

Gutta har blitt nominert til to Grammy Awards og en Brit Award, vunnet syv Spellemannpriser, opptrådt over hele verden, produsert album som har toppet lister i flere land, inkludert fire påfølgende nummer 1 album i Norge. Musikkvideoene deres er såpass unike at duoen har toppet spillelisten på MTV, og vunnet og vært nominert til totalt fire priser fra TV-kanalen.

Nord-Norge har naturligvis vært en viktig inspirasjonskilde i deres musikkunivers. Det har slått an – overalt. Röyksopp har blitt spurt om å lage soundtracket til storfilmen The Matrix Reloaded, som de spenstig nok takket pent nei til, og fått henvendelser fra blant annet Roots Manuva, The Streets, Peter Gabriel og Britney Spears. Men de er åpenbart selektive når det kommer til hva de vil sette sitt stempel på. De viktigste bidragsyterne har ofte vært Susanne Sundfør, Astrid S, Robyn og et godt utvalg andre stjerner.

Er det én ting som er klingende klart, så er det at fansen er «die hard». Kommentarfeltene er oversvømmet av utsagn om at musikken deres har forandret og faktisk reddet liv, og at ingen annen musikk røren lytteren på samme måte. 

Det er bare å glede seg til å se disse gutta på scenen – det kan vi sette vårt stempel på.

Victoria Nadine

Hun er et friskt pust som forbilde som snakker på vegne av og representerer sin generasjon.

Skienjenta Victoria Nadine startet sin karriere som et kjent fjes på nett, og har blitt en elsket person av sine fans. Med et hudløst musikalsk uttrykk og et åpent hjerte, har 24-åringen blitt en av de mest toneangivende unge artistene i Norge, og en artist hvis fremtid er blant de aller mest spennende.

Låta «Be Okay» ble det store gjennombruddet til gladjenta da den gikk rett til topps på hitlister over det ganske land. Siden har hun ikke vært en fremmed. Hele seks av låtene hennes har havnet på Spotify Top 50, og til sammen er låtene hennes streamet mer enn 30 millioner ganger. Det var bare naturlig at hun i 2021 ble nominert i kategorien Årets Gjennombrudd under Spellemannprisen, og Årets Nykommer og Årets Låt på P3 Gull.

Victoria har lenge vært et sunt forbilde for flere unge og det er ingen tvil om at hun mottar mye kjærlighet, ikke bare innenfor norske landegrenser, men også fra fans over hele verden. Sjarmøren har fortalt i intervjuer at hun alltid følte seg som en outsider i oppveksten som har skapt grobunn for personlige låter og en ærlig tilstedeværelse på sosiale medier. Mrs Kygo er nabojenta følgerne føler de kjenner og en de selv kan strekke seg mot å bli, en som forteller dem at de ikke er alene om å streve med å få livet til å gå opp.

Den vakre stemmen og de relaterbare tekstene kommer til å runge over hele Oslofjorden og fremkalle gåsehud langt utover Fornebu sine grenser.

Synne Vo

Hun streber etter å være sitt genuine jeg, og synger ting hun ikke nødvendigvis tør å si i virkeligheten.

Musikk har alltid vært en stor del av Synne Vo sitt liv, men hun har aldri sett for seg at hun skulle bli artist. Men artist, det har hun i aller høyeste grad blitt, for årene som har fulgt har vært fylt med nominasjoner, priser og samarbeid i storskala. 

Låter som «Heime» og «Seksten» har tatt oss med til bygda der hun vokste opp, ble formet, og hvor hun med sine egne ord fikk lov til å være ung og dum, og sjukt naiv. Og det er ingen tvil om at Synne Vo, eller Vorkinn som hun egentlig heter, har truffet publikum med sine fengslende og nære poplåter. Lesjajenta vokste opp med en interessant musikalsk dualitet – Hellbillies, Odd Nordstoga og Vamp på den ene siden, og Hanna Montana og High School Musical på den andre. Litt senere kom interessen for svensk pop, som er hovedinspirasjonen til Synne når hun skriver låter i dag.

Vorkinn stod i valget mellom å bli låtskriver eller artist, men valget ble ganske enkelt tatt for henne da singelen «Ikkje tenk på meg» ble listet som Ukas låt på P3 i 2020. Det ble plutselig klart for henne at hun kunne gjøre begge deler, og signerte platekontrakt med Warner Music Norway. Hennes største prestasjon som låtskriver var da låta «Smilet i ditt eget speil» med Chris Holsten ble årets mest spilte låt på radio. Sangen vant Årets Låt under Spellemannprisen og P3 Gull, samt Årets verk – populærmusikk og Årets mest spilte låt på Musikkforleggerprisen i 2022. I skrivende stund har sangen over 28 millioner plays.

Synne Vo har en strålende fremtid foran seg. Heldigvis kan vi ønske henne velkommen til FOMA!

Jonathan Floyd

NRK P3, 730, Bands of Tomorrow og Tidal har alle gitt han statusen som “one to watch”. Dette er en unggutt du ikke vil gå glipp av.

Jonathan Floyd har det siste året blitt Norges store pop-snakkis. Med seks knallsterke og fengende singelslipp i baklomma, har ikke oppmerksomheten latt vente på seg.

Takket være sine atmosfæriske og retroinspirerte R&B-produksjoner, har 20-åringen allerede en imponerende merittliste. Han kan vise til tre millioner streams, terningkast 6 hos VG, tittelen Ukas låt to ganger hos NRK, samtlige singler listet for radiorotasjon på P3, samt A-listing på de to singlene «Heartbreaker» med FOMA-aktuelle Arif, og «Danser på Kanten». Ikke minst ble han tildelt tittelen Årets Nykommer under P3 Gull i 2021. 

Jonathan Floyd kommer for å spre melankolske og fengende melodilinjer, og en energi som smitter!