fbpx

Isah, Postgirobygget, Ruben og T.P. Allstars til FOMA 2023

Isah

Stavanger-dialektens melodiske natur innpakket i en lun JB/Tory Lanez-type stemme.

Kaleb Isaak Ghebreiesus, bedre kjent som Isah, startet sin karriere som SoundCloud-artist i 2017 da han slapp låta «E på tur». Året etter ble han håndplukket av Magdi i Karpe for å bidra med sin fløyelsmyke stemme på SAS Plus / SAS Pussy. Bransjen sperret virkelig opp øynene og ble blåst av banen da han slapp låta «Hallo» med Dutty Dior, som i skrivende stund har over 31 millioner plays, og gjorde han fortjent til P3 Gull i kategoriene Årets Nykommer og Årets Låt. 

2019 var året han skulle vinne sine første priser og kåringer. For EP-en Sukkerspinn og Hodepine vant han en Spellemannpris, og ble kåret til Årets Nykommer under by:Larm. I etterkant har danseløven Isah samarbeidet med bransjens største tungvektere, blant annet en av hans nyeste låter, «Øyne i nakken» med Stig Brenner, i tillegg til listetoppere han har produsert på Hver Gang Vi Møtes. Hans tolkning av Bjørn Eidsvågs «Alt du vil ha» med Maria Mena fikk over 4 millioner avspillinger på under én måned – man kan trygt si at den åpnet hjertedører på tvers av nasjonen.

Multitalentet har titalls millioner streams i sekken og en solid base med lojale fans.  Det er bare å glede seg til Isah «synge som e va i Backstreet» med noe vilt fotarbeid.

Postgirobygget

Ingen sommer uten! Gjør deg klar for blanke øyne, gåsehud og minner for livet.

Postgirobygget har siden 1994 holdt sammen og skapt et underverk av en tidløs karriere. Allerede med debutalbumet Melis året etter, startet det hele. Skiva dominerte topplister i hele Norge så lenge at neste album måtte utsettes. Er det egentlig mulig?

Arne Hurlén, Nils Petter Time, Nicolai Hauan, Per Sarin Madsen og Øyvind Kolset har absolutt holdt koken, og er eksperter på å rekruttere nye fans. Ja, de startet i Trondheim, men ferden har produsert en nasjonalskatt og en gjeng til allemannseie over det ganske land. De er nærmest fast sommerinventar på alle de største festivalene, og leverer allsang-garanti og et eventyrlig liveshow hver eneste gang. 

Gutta har sluppet hele åtte album, sist i 2020 hvor de lovet å ta igjen sommerminner når vi først kunne møtes igjen. Ikke minst har de fått en musikal som en fjær i hatten basert på deres mest spilte låt «Idyll», som troner avspillingstallene med «En Solskinnsdag» – til sammen har de svimlende 43 millioner plays!

Sol og Postgirobygget er den perfekte oppskrift på en sømløs inngang til sommeren. Det er bare å glede seg. 

T.P. Allstars

“We be the legatees to the rap legacy, sereneties of the industry. Takin ova”

Ekte geiter i det norske rapmiljøet. T.P. Allstars har siden 80-tallet velsignet moderlandet med banebrytende hiphop som åpnet dører for generasjoner i etterkant. Gutta i gruppen regnes som de første norske rap-stjernene, og mange vil si at de markerte den første bølgen av rap og hiphop i nasjonen. 

T.P. Allstars er en samling av artiststallen til Tommy Tees plateselskap; Tommy Tee, Warlocks, Diaz, Opaque (aka Mae) og Son of Light. Sammen med Karma og Tech-Rock slapp gjengen låta «Takin Ova» i 1998, klassikeren som startet det hele. Gjengen debuterte som gruppe på topp 5 i Norge, og slapp musikken sin i USA. 

Guttas opptreden i Oslo Spektrum skulle vise seg å være en milepæl i norsk rap-historie og flere peker på denne hendelsen som deres åpenbaringsøyeblikk. Gutta i T.P. var de første til å bevise at man kan lage autentisk rapmusikk også her hjemme. Dette ble startskuddet for en ny generasjon av utøvere og spiren til den enorme lokale rap-scenen vi har i dag. 

En gjeng med ekte legender stepper opp på scenen under FOMA 2023 – dette vil du ikke gå glipp av!

Ruben

Han har laget musikk helt fra han var 14 år. Ta vel imot Ruben med den unike stemmen og de følelsesladde tekstene.

Ruben Markussen startet sin karriere som sanger/låtskriver i 2018 da han debuterte med singelen «Walls». Debutsingelen peaket som nummer 8 på VG-lista Topp 20, og har i dag over 41 millioner avspillinger. Året etter kom «Lay By Me» som ble minst en like stor suksess og gjorde han fortjent til en Spellemann for årets låt. Sistnevnte har for øvrig over 125 millioner streams på Spotify.

Harstad-gutten har fengslet publikum på flere av de største festivalene i Norge, og blitt en stor hit i Sverige. Gjennom karrieren har Ruben samarbeidet med blant annet Julie Bergan, Lemaitre, Alan Walker og Emma Steinbakken. Hans nyeste singel «Cry You a River» kryper allerede mot 1 million avspillinger.

I 2023 får du oppleve Rubens unike stemme og dyptgående tekster på FOMA. Han er opplevelse du bør få med deg.