fbpx

Bernhoft, Arif, Jesper Jenset og Pasha x Coucheron til FOMA 2023

Jarle Bernhoft

«Han er ikke bare en dyktig musiker, men også en veldig ålreit mann»

Sanger, multiinstrumentalist, komponist, tekstforfatter, prisvinner og musikals geni. Jarle Norman Bernhoft-Sjødin, bedre kjent som Bernhoft, har nærmest blitt en overnaturlig figur. Vi, og resten av kloden, har alle fått med oss det ikoniske musikalske stykket – du vet hvilket vi snakker om.

Lenge før han ble global superstjerne, bodde Jarle i et svært musikalsk hjem med en far som sang i Operaen, og en mor som var musikklærer og drev skolekoret i bygda. Da var det bare å komme seg inn i Sølvguttene ASAP, selv om han ikke synes det var noe spesielt stas selv. 

Allerede i 1998 entret nittedølingen musikkscenen som rocka vokalist i bandet Explicit Lyrics, før han og makker Fridtjof Nilsen gikk videre med bandet Span. Under Span-epoken ble Jarle hyllet som «en vidundelig hybrid av Mick Jagger og Jim Morrison» av internasjonale musikkmagasiner, men da han hørte soulbandet Family Stone snudde skuta bort fra rockabilly, og det ble klart for han at han måtte kjøre solo i en annen sjanger. I 2008 slapp Jarle sitt første soloalbum, Ceramik City Chronicles, til stor glede for både publikum og anmeldere, før han tre år senere skulle sparke ned døra til den internasjonale stjernehimmelen. Da han hadde pappaperm skrev han albumet Solidarity Breaks, som inneholder blant annet låta «C’mon Talk». Den skulle vise seg å bli episk da albumet debuterte på 2. plass på albumlista og lå hele ni uker på førsteplass. Skiva førte til at han ble kåret til Årets Spellemann og beste mannlige artist samme året, og ikke minst, en aldri så liten Grammy-nominasjon i klassen R&B et par år etter.

Sveisen har endret seg fra ikonisk toppsveis til krøller den dag i dag, men innholdet i topplokket har ikke endret seg det grann. Multitalentet har alltid vært en jordnær, hyggelig fyr som bare elsker musikk med hele kroppen. Til tross for New York-opphold, TV-opptredener på blant annet Ellen DeGeneres Show, utsolgt show over elva, og at videoen til megahiten har blitt brukt som et godt eksempel på musikalske genier i utallige klasserom og sangøvelser verden over. Ikke rart at alle deltakerne på The Voice nå velger han som mentor.

Jarle kommer til å levere skikkelig «selvhjelpssoul» og spre ekte glede, som er det eneste han vil. Gjør deg klar for en opplevelse utenom det vanlige!

Arif Murakami

Rap-Norges varmeste fyr med millioner av streams og en fanbase andre bare kan drømme om.

Arif Murakami debuterte i 2012 under navnet Phil T. Rich med albumet Kom Så Tok Færdiih. Skiva skulle være begynnelsen på et aldri så lite eventyr, for allerede da han året etter slapp sitt andre album, Aldri & Alltid, begynte prisdrysset med seieren som NRK Urørt. 

HighEnd / Asfalt gjorde Bogerud-gutten til en nærmest kult-leder for hardnakka fans som fremdeles står ved hans side. 2015-albumet trilla femmere i norske aviser, lå to uker på VG-lista, og landet en sikker plass på den norske rap-himmelen med nominasjoner og seiere i P3 Gull som Årets Liveartist, og Spellemannpris i klassen urban. Arif har vunnet ytterligere priser som Årets Liveartist, Spellemannpriser for albumet Meg & Deg Mot Alle, låtene «Alene» og «Hvem Er Hun», for musikkvideoen til «Himmelen», samt en haug med andre P3 Gull-priser.

Under oppholdet på Hver Gang Vi Møtes i 2022, ga han oss et innblikk i hvordan han har blitt det herlige mennesket han er i dag, tross alle ods. Hjertevarmende nok har han også funnet kjærligheten med Helene «Helli» som han har dedikert den eventyrlige låta «Hellig» til.

Arif er i dag en av Norges største rappere, og er hyllet både i miljøet og resten av landet. Vel fortjent har han gang på gang blitt anerkjent som en av Norges beste liveartister, for denne danseløven leverer med følelsene utenpå skjorta, en helt uimotståelig glede og et smittende smil. Det er bare å glede seg!

Jesper Jenset

Han ble tidlig kåret til en pikenes Jens, men med en selvironi og bakkekontakt han fremdeles beholder.

Stjerna fra Molde med den sjarmerende dialekten, Jesper Jenset, startet sin karriere i 2014 på talentshowet Idol. Selv om han aldri hadde tenkt at han skulle bli popstjerne, og heller faktisk satset på turning (som bestefaren fremdeles skulle ønske), har han nå blitt en mye spilt artist med flere samarbeid i baklomma. Blant annet Julia Lov, Vinni, AVGVSTVS og HAYES har gjestet reisen. 

Hans store idol, John Mayer, er faktisk ikke så langt unna realiteten av hvor han kan havne. Da Jesper slapp EP-trilogien Vol 3, høstet han internasjonal anerkjennelse, blant annet fra Beats 1 og selveste Elton John som gikk så langt at han spilte «Facade» på sin egen turné, Rocket Hour Show. 97-gutten har kommet dit han er, ikke bare på grunn av hardt arbeid, positivitet og offensiv progresjon, men også av å ta godt vare på folkene han har møtt som hjelper han på veien mot stjernehimmelen. 

Under pandemien flyttet godgutten tilbake til Molde for å skrive mer musikk på norsk. «Noen tekster ble bra, andre ble dårlig», men pianomannen skinner helt fint på egenhånd. I 2019 debuterte Moldenseren på norsk med låta «Hver Gang», med FOMA-aktuelle Arif på gjestevokal. Den ble raskt en radiohit, som mange av Jespers låter har blitt. Blant annet «Bad Vibrations», «Call Me Yours» og «One Last Time» med Groome, har samlet sammen over 150 millioner streams (!).

Den snille gutten fra Molde blir elsket for liveshowene sine, og nå er han klar for å gi oss gåsehud på ekte Oslo-sommer-vis!

Pasha x Coucheron

Denne duoen er eksperter på hvert sitt felt, og kommer til å fange deg i stemningen. Vi introduserer, for første gang som en duo på festivalscenen, Pasha x Coucheron!

Gutta debuterte som et par med mixtapen G.O.L. under by:Larm i 2020. Det spektakulære klubbshowet høstet enorm respons fra både anmeldere og publikum på et stappfullt Sentrum Scene. Det var såpass at en heldig anmelder kunne meddele at de «kurerte vinterdepresjonen» hans. De fanger med andre ord hvert sitt unike publikum i sine respektive sjangere. 

Mannen bak miksebordet, Coucheron, har imponert lyttere over hele verden og samarbeidet med store navn som Mayer Mawthorne, Charlie Puth, Pitbull, Nick Jonas og Kehlani. Det sistnevnte samarbeidet førte til en Grammy-nominasjon (i all beskjedenhet). Han har også samarbeidet med FOMA-aktuelle Stig Brenner den gang han het Unge Ferrari på låta «Ung & Dum», fra det kritikerroste albumet Midt Imellom Magisk Og Maniskmed flere titalls millioner avspillinger. 

Rykkinn-rapperen Pasha, er selveste kongen av hype. Han kan få i gang ethvert publikum, såpass at det ender med crowdsurf og moshpits. Pasha Gud, som han så ydmykt blir kalt, serverer eksplosiv, 90-tallsinspirert hiphop, og har bergtatt festival- og klubbscener både nasjonalt og internasjonalt. En god pekepinn er hans nominasjon som Årets Liveartist under P3 Gull hvor han kjempet mot blant andre Karpe og Sondre Justad. Pasha har også gjestet Tommy Tees National Rapshow, og droppet noen bars som vitner om at han er garantert en plass på rap-himmelen.

Sammen er de dynamitt. Dette showet blir helt vilt – vi lover. Bare å glede seg til nye sanger på spillelisten!