fbpx

MILJØ

Vi i FoMA skal ta et aktivt eierskap til miljø og bærekraft. Vi er dedikert til å ha minst mulig miljøavtrykk og forplikter oss til å skape opplevelser på en bærekraftig måte. Vi jobber med samarbeid som vil synliggjøre vårt engasjement for miljø, og har allerede for festivalen i 2023 gjennomført tiltak som kan bidra til at festivalen blir bærekraftig og miljøvennlig i årene fremover.

Fornebu har et fantastisk dyre- og fugleliv. Vår nærmeste nabo er Lagmannsholmen naturreservat.

Gjennom planlegging av den første festivalen vi arrangerte 17. juni i år, har vi vært i tett dialog med ulike fagmiljøer og instanser som Birdlife, Statsforvalteren i Viken, Bærum Kommune, Norsk institutt for Naturforskning og ulike private ornitologer som kjenner lokalmiljøet godt. Statsforvalteren er øverste myndighet og har godkjent festivalens søknad for gjennomføring, gitt gjennomføring av flere ulike tiltak.

FoMA kommer ikke til å benytte fyrverkeri som avslutningsshow som ofte er vanlig på større festivaler – dette av hensyn til fugler, hunder/husdyr, småbarnsfamilier (og miljøet vårt). Det vil være pyro og effekter på selve scenene.

Vi jobber nå med å utvikle vår miljø- og bærekraftprofil og vil fortelle mer om denne senere.

Ønsker man mer informasjon om tiltakene vi gjør mot naturreservatet eller området ellers, ser vi frem til å høre fra deg!