fbpx

Boblesmaking med Freixenet!

Vinprodusenten Freixenet er verdens største produsent av musserende kvalitetsvin produsert på champagnemetoden (cava).  De eksporterer mer enn 100.000.000 flasker til over 150 land verden over, inkludert Norge. 

Tre forskjellige flasker fra deres utvalg har funnet veien til FOMA og vinprodusenten inviterer til et 30 minutters foredrag og smaking kl. 18:00, torsdag 15. juni. 

NB: Billetter til boblesmaking er kun gyldig sammen med festivalbillett til FOMA. Billetter til smaking kjøpes på Ticketmaster fra og med fredag 26. mai kl 09:00. 18 års aldersgrense. 

Historien til Freixenet

Den første flasken Freixenet ble gitt ut  i 1914 av Pedro Ferrer & Dolores Sala som begge var skolerte vinprodusenter.

I 1889 giftet Pedro Ferrer seg med Dolores Sala, hvor familien Sala produserte vin på deres Casa Sala-eiendom siden 1861. Pedros kallenavn var «El Freixenet», oppkalt etter familiens ranch «La Freixeneda», som betyr asketre lund på katalansk. Dolores’ store interesse for fremstillingsprosessen av vin ble lett supplert med Pedros forretningskunnskaper.

Ekteskapet deres falt sammen med ankomsten av Phylloxera-pesten til Spania, som utslettet de fleste av Europas vingårder. Langt fra å bli avskrekket, plantet paret om på det desimerte landet sitt med hvite varianter for å lage musserende vin. I 1914 ble de første flaskene utgitt med Pedros barndoms kallenavn på etiketten. Freixenet var født.

Ferrer-familien fortsetter å eie og administrere Freixenet den dag i dag. 

Produkter som presenteres under vinsmaking

Freixenet Prosecco Extra Dry – varenummer 7443101 på Vinmonopolet

Freixenet Italian Sparkling Rosé – varenummer 8268801 på Vinmonopolet

Freixenet Elyssia Grand Cuvée – varenummer 9428801på Vinmonopolet

Velkommen til Fornebu Music and Arts festival, 15. og 16. juni!