fbpx

Fransk vinsmaking med fokus på Chablis!

Frankrike er, uansett hvilken favorittvin eller favoritt vinland man har, det viktigste vinlandet i verden. Frem til dags dato orienterer alle vinland seg mot Frankrike og da i retning mot Bordeux, Burgund og Champagne. På FOMA skal vi til Burgund for å utforske Chardonnay druene fra vinregionen Chablis som ligger halvannen time sør-øst for Paris. 

Torsdag 15. juni kl. 16:45 og fredag 16. juni kl 15:45 blir det vinsmaking med vinprodusenten J. Moreau & Fils med sommelier Richard Edman som foredragsholder . I løpet av 30 minutter skal vi smake på tre forskjellige vin fra produsenten hvor Chablis blir hovedfokus. 

NB: Billetter til vinsmaking er kun gyldig sammen med festivalbillett til FOMA. Billetter til vinsmaking kjøpes på Ticketmaster fra og med fredag 26. mai kl 09:00. 18 års aldersgrense. 

Om vinhuset J. Moreau & Fils

Historien til vinhuset J. Moreau & Fils startet over 200 år siden. I 1814 gifter Jean-Joseph Moreau seg med en lokal vinmakerdatter og arver den eldste vinhuset i Frankrike; House of Chablis. Drevet av lidenskap for vintreet og tradisjonelle verdier, dyrker han virksomheten med lidenskap og blir veldig raskt en av de viktigste produsentene av vin i Chablis området. Han var en pioner i regionen og suksessen hans fortsatte å øke.

I løpet av årene har J. Moreau & Fils etablert seg på det internasjonale markedet og har blitt et prestisjefylt hus med suksess over hele verden.

Siden 1814 har J. Moreau & Fils tatt utfordringen med Chablis-terroiret for å få frem det aller beste av sin enkeltdruesort, Chardonnay, i jakten på sine karakteristiske hvitviner som er komplekse, elegante og nøyaktig balanserte.

Produkter som presenteres under vinsmaking

J. Moreau & Fils Chardonnay Le Sans Bois 2021 – varenummer 7850001 på Vinmonopolet

J. Moreau & Fils Chablis Gloire de Chablis 2021 

J. Moreau & Fils Chablis 1er Cru Vaucoupin 2020 – varenummer 5819801på Vinmonopolet

Velkommen til Fornebu Music and Arts festival, 15. og 16. juni!