Vi gleder oss til sommer, sol og festival med bobler i glasset fra Italia. Hver dag på FOMA skal vi gjennomføre boblesmaking fra Pizzolato som har sin opprinnelse fra nord-Italia, nærmere bestemt Treviso, kun noen kilometer unna Venezia.
Torsdag 15. juni kl. 15:30 og fredag 16. juni kl 14:30 inviterer Nicola Tartaggio fra vinprodusenten Cantina Pizzolato til smaking av tre forskjellige Pizzolato bobler på 30 minutter. Her får du lære mer om hele reisen til druene – fra jorden til glasset!
NB: Billetter til vinsmaking er kun gyldig sammen med festivalbillett til FOMA. Billetter til boblesmaking kjøpes på Ticketmaster fra og med fredag 26. mai kl 09:00. 18 års aldersgrense.
Om Vingården
Cantina Pizzolato sine vingårder drives etter prinsippene for økologisk dyrking. En ekte grønn lunge der biologisk mangfold er nøkkelen som åpner dørene: øyenstikkeren er det symbolske insektet på eiendommen deres, som indikerer et rent miljø, fritt for kjemisk forurensning og rikt på sitt naturlige biologiske mangfold.
Her er vintreet i sitt habitat, med vilt gress som vokser rundt seg, øyenstikkere, marihøner og andre insekter. I denne rene, levende naturen vokser planten og produserer balansert frukt som uttrykker dens territorium. Røttene til vinstokkene deres synker ned i den varme jorden, en jord rik på skjelett og mineralelementer, fullpakket med steiner dratt gjennom tiden av den historiske Piave-elven.
Produkter som presenteres under vinsmaking
Pizzolato Prosecco Brut Biologico 2022 – varenummer 9701001 på Vinmonopolet.
Pizzolato Pinot Grigio Spumante N.V – varenummer 12541001 på Vinmonopolet
Pizzolato Spumante Rosé Extra Dry N.V – varenummer 7440701 på Vinmonopolet
Velkommen til Fornebu Music and Arts festival, 15. og 16. juni!