fbpx

Vi er stolte av å kunne invitere Jo Kallset, bedre kjent som P.1 i kunstverden, til pop-up galleriet vårt på FOMA. Som tidligere musikkstudent ved Staffordshire, fartstid som lys og lyddesign på det Norske Teateret og videre til Riksteateret, er vi spente på hva Jo tar med seg i sekken når han inviterer inn til sitt univers på FOMA.  

Jo har alltid hatt en interesse for kortfilm produksjon, mer spesifikt lyd og musikkbildet på en scene. Han har allerede lang fartstid innenfor lys og lydteknikk og fikk sitt første større oppdrag hos det Norske Teateret i 2012 i forbindelse med stykket “Fuck my life”. Det var etter denne produksjonen Jo virkelig fikk opp øynene sine for teaterscenen og dens multimedialitet.

I 2015 dro han til England og Staffordshire University for å studere musikk og lydteknikk. Der jobbet han performativt med hjemmelagde musikkinstrumenter, lasere og kunstig intelligens. I tillegg til det akademiske,  jobbet han med å sette opp kunstutstillinger,  satt opp konserter og arrangerte større raves. Dette resulterte i en bacheloroppgave med temaet kunstig intelligens i musikk. Ved å lage et installasjonsverk som lærte seg å snakke over tid, utforsket Jo bruken av kunstig intelligens og enda større grad publikum sin oppfattelse av hva kunstig intelligens er.

Videre har Jo jobbet jeg med lyd innenfor kortfilm og teater. I 2019 begynte hans engasjement hos Riksteatret som videotekniker. Der har han  jobbet med forestillinger som Sult, Brev fra helga, Teaterkonsert Sundfør og Blokk til Blokk,  for å nevne noen. Der jobbet han primært med video-mapping mens jeg reiste rundt i hele Norge.

De senere årene har han jobbet grafisk med lino og tresnitt, samt datagenerert grafikk. Sammen med dette har jam utforsket bruken av videoprojeksjoner “mappet” oppå trykk eller mindre objekter.

-Med inspirasjon fra boken «Invisible cities» av Italo Calvino har jeg laget en serie med trykk kalt Journey. Serien med motiv gjenspeiler en reise ut i et ytre og imaginært univers som reflekterer den iboende grådigheten og perverse menneskelige overlegenheten i samfunnet.

.Velkommen til Fornebu Music and Arts festival, 15. og 16. juni!