fbpx

Hva har The Sound of Music, Vinmonopolet og Prinsesse Leia til felles? Den bergenske gatekunstneren CANEVIL! 

Kunstneren kan sees som en observatør og kommentator som gjennom arbeidene portretterer de hverdagslige scenene som utspiller seg rundt oss, så vel som sosiale dilemmaer, politiske konflikter og identitet i det moderne livet. Dette med en humoristisk og tidvis alvorstynget fremstilling. Motivene er mennesker og objekter sammensatt til relaterbare situasjoner som tar sted rundt oss, ofte satiriske og metaforiske, med subtile grep og elementer som refererer til populærkultur, konsumsamfunn, kunsthistorie så vel som vår forhistorie. 

CANEVIL har vært aktivt tilstedeværende i gatebildet siden 2014. Kunstneren har bakgrunn i grafisk design og studerte kunst på 90-tallet. Den grafiske bakgrunnen kommer til syne gjennom hans bruk av teknikker som stensiler, spraymaling og maling, og tidvis fysiske objekter som tekstil. Arbeidene er ofte utført i en begrenset palett og uttrykket spenner fra de grove to fargede, til dusere bilder med flere lagvise toner og elementer av farge.

På FOMA vil kunstneren stille ut originaler av sine mest kjente verk, og er du heldig så drar du hjem med et nytt verk som kan pryde veggen din i år som kommer. Verkene kommer for salg på FOMA og ønsker du å sjekke ut flere uttrykk fra CANEVIL kan du sjekke ut verkene ved å trykke HER.  

I mellomtiden kan du sjekke ut CANEVIL sin Instagramkonto for å følge med på reisen hans til FOMA. 

Velkommen til Fornebu Music and Arts festival, 15. og 16. juni!