fbpx

FOMA presenterer OPEN CALL for morgendagens kunstnere!

Kunst er i øyet som ser, og på Fornebu Music and Arts festival vil du kunne oppleve kunst i ulike former og uttrykk som er med på å skape opplevelser som beveger og bidrar til opplevelsen på festivalen.

FOMA er bygget opp på tre pilarer: underholdning, kunst, og kulinariske opplevelser. Vi har allerede lansert årets meny og musikk lineup, og fra og med 2. mai skal vi avduke kunstprogrammet vårt. 

Som del av kunstprogrammet vårt lanserer vi FOMA OPEN CALL hvor vi ønsker morgendagens kunstnere muligheten til å bli del av vårt offisielle kunstprogram i 2023. Vinnere av OPEN CALL vil motta et kunststipend på kr 10 000,-, fire festivalpass til FOMA den 15. og 16. juni, og ikke minst, få muligheten til å stille ut kunst til tusenvis av mennesker under festivalen. 

I år har vi to kategorier vi ønsker kandidater velkommen til å søke på OPEN CALL:

  1. Kunstner i etableringsfasen – Som nyutdannet kunstner med flere års skolegang, har du kanskje lyst å vise dine arbeider og rette søkelys mot dine nye prosjekter. Bruk festivalen som din utstillingsplass, og møt mennesker som du kan inspirere og bli inspirert av. Bærum Kunsthall sitter i juryen for kategorien, og ønsker selv å publisere kandidaten i sine kanaler. Søkere som har fullført/fullfører BA/MA innen visuell kunst siden 21/22/23, blir vurdert.
  2. Åpen kategori  – Drømmer du om å lage en stor installasjon eller har du en malerspire i deg du ønsker skal få se dagens lys, da er denne kategorien midt i blinken for deg! Vi ønsker å nå bredt ut i det kunstneriske landskapet og legger derfor ingen føringer på uttrykket man ønsker å vise frem, ei heller alder eller tidligere erfaring.

Årets jury består av utvalgte kunstnere og samarbeidspartnere som er del av FOMA sitt kunstprogram, samt ledelsen i festivalen.

Søknadsfrist 14. mai

I søknaden din ønsker vi at du legger ved følgende:

  • Kort tekst som beskriver hva ideen din er innenfor kategorien du søker på
  • Kort tekst om deg selv og din bakgrunn 
  • Motivasjonsbrev med CV
  • Bilder/link til tidligere prosjekter og evt annet visuelt materiale du mener vil bidra med å gi juryen et inntrykk av ditt uttrykk
  • Bilder/link til sosiale medier

Søknad med samlede vedlegg sendes til [email protected] og du vil motta informasjon om du har blitt valgt ut som kandidat i din kategori innen 23. mai. Vi gleder oss til å motta søknaden din! 

For kandidater som blir del av vår offisielle kunstprogram vil vi tilrettelegge for utstilling på området og synlighet av det kunstneriske uttrykk i våre flater. Kandidater må selv dekke transport, kost losji, og evt. forsikringer. 

Velkommen til Fornebu Music and Arts festival 15. og 16. juni, 2023!