fbpx

Vinnere FoMA Kunststipend

I midten av mai lanserte vi FoMA Kunststipend hvor vi ga kunstnere i hele Norge muligheten til å søke om å bli del av vårt offisielle kunstprogram og i tillegg motta kr 10 000,- på bankkonto for å bidra til å videreutvikle uttrykket sitt. 

Vi er overhvelmet over responsen vi fikk og det har ikke vært lett å velge kandidatene som ble mottakere av årets stipender. Juryen bestod av kunstnere som allerede har vært del av vårt kunstprogram, i tillegg til ildsjelene som står bak Fornebu Music and Arts Festival. 

FoMA presenterer vinnere av Foma Kunststipend 2022!

Jørgen Fredrik Scheel Haarstad  er kunstner, musiker (slagverk/trommis) og komponist. Han har en bakgrunn innen musikkbransjen, hvor han satset seriøst på en musikerkarriere i 20 år. De siste 10 år har prosjektene hans omhandlet eksperimentering, primært med keramikk som audiovisuelt materiale, dvs. til produksjon av lydobjekter, visuelle former, som materiale til bruk i installasjoner og til performance. “Jeg bruker porselensrestavfall og feilproduksjon fra Norsk Teknisk Porselen i Fredrikstad, støper og modellerer. Jeg jakter etter særegenhet i materialet, i hvert enkelt objekt, lydmessig som visuelt til mine installasjoner” forteller Haarstad.   Jørgen sin produksjon er ganske omfattende og for at han skal få muligheten til å planlegge sin performance ser vi først Jørgen sitt bidrag til FoMA kunststipend på vårt offisielle festivalprogram i 2023. Klikk HER for å få et inntrykk av hva du kan oppleve når Jørgen står på scenen på FoMA 2023. 

Pål Dailey sine lekne og fargefulle verk blir å se på VIP loungen sine vegger. Om uttrykket til Pål, beskriver han selv at bildene hans er inspirert av tegneserier og figurer han selv er oppvokst med. “Sterke farger og masse detaljer er en fellesnevner i mye av det jeg lager, også i bildene jeg stiller ut på FoMA” forteller Pål. HER har du en sniktitt på Pål sitt uttrykk som du kan oppleve på VIP Loungen, fredag 17. juni. 

Linda Kristiansen lager konseptuelle uttrykk ved hjelp av fotografering kombinert med digitale teknikker i etterbehandlingen. Hovedsakelig kompositt, men også med digital akvarellteknikk.

Forskjellige kamerabaserte elementer settes sammen til å skape ny mening, ofte ved å blande nytt og gammelt. “Jeg er veldig opptatt av symbolikk og det å gi ny verdi til ting man kanskje ikke legger så mye merke til. Å skape rom for refleksjon eller gjenkjennelse” skriver Kristiansen i søknadsbrevet hun sendte oss. Linda sine verk blir å oppleve både på veggen i VIP Loungen og som NFT på storskjermen på hovedscenen vår.  Klikk HER for å ta en titt på alle de flotte verkene hun har lagd de siste årene. 

Vi gleder oss til en fantastisk dag omgitt av kunst, musikk, mat og drikke på Fornebu Music and Arts Festival, fredag 17. juni!