fbpx

NFT kolleksjon fra LyChedeville

Jonathan Chedeville + Rasmus Lyche = FoMAs 2022 NFT kolleksjon fra LyChedeville

Med inspirasjon fra festivalens nærmeste naboer; Lagmannsholmen naturreservat, gamle Fornebu flyplass og Oslofjorden, skal duoen på bestilling fra Fornebu Music & Arts festival lage 50 unike NFTs som kan bli din til odel og eie. Verkene henter inspirasjon fra hettemåken som har gjort Lagmannsholmen sitt hjem, samtidig som de henter inspirasjon fra hettemåkens naturlige omgivelser i Oslofjorden, med gamle flyplassen på Fornebu som bakteppe.  Hettemåkene i form av NFT vil være preget av sommerlig fargespill – alle i unike sammensetninger av farger og besmykning. Jonathan og Rasmus vil i forkant av festivalen tilgjengeliggjøre alle NFTs på oppdrag fra FoMA til salgs gjennom portalen Open Sea og via FoMAs digitale flater, i tillegg til under festivalen (om det er flere igjen). Hvert verk vil koste mellom kr 3000  og kr 3500 og inkluderer dagsbillett til FoMA 2023  (verdi kr 995,-) og alle stolte eiere av FoMAs 2022 NFT kolleksjon vil motta en analog utgave av verket i form av et kjede som man stolt kan vise frem rundt halsen.

Hva er NFT?

NFT (Non Fungible Token) kunst er unike digitale filer laget på Blockchain. Det fungerer som et bevis på eierskap da det inneholder en unik kode. Det er ingen krypto kunst som er identiske og de er heller ikke mulig å kopiere. Les mer HER.

Om kunstnerne

Jonathan Chedeville og Rasmus Lyche Iversen møtte hverandre under et anti-tagging prosjekt i Forskningsparken i 2017. De fant tonen umiddelbart, og på tross av deres forskjellige stilarter fant de også tonen på lerretet og bestemte seg i 2018 for å slå seg sammen som LyChedeville. Chedeville har bakgrunn som elev ved Nerdrum Skolen mens Lyches stil er inspirert av grafitti og street art. Med en slik bakgrunn som utgangspunkt for samarbeid har det gitt dem et rått uttrykk som har endt i flere utsmykkingsoppdrag, blant annet for Oslo Kommune ved Forskningsparken, Bydel St. Hanshaugen , Frogner Kino, Tag Heuer, Villa Paradiso, Asia Restaurant, Albertines Spiseri og mange flere. 

Sjekk ut kunstnernes samarbeid og egne verk på deres Instagramkontoer: 

Jonathan Chedeville

Rasmus Lyche