fbpx

Noen organismer har hud, skall eller annet vev som, under lys med én bestemt bølgelengde, reflekterer lys i en annen bølgelengde. Effekten kalles fluoresens, og gir opphav til en intens og “selvlysende” visuell effekt. Bildet er av en kråkebolle kjeft og er tatt i lystett rom under fiolett lys. 

Til Aristoteles Lykt vil kunstnerne bruke gamle vinduer som får nytt liv og print teknikker som heter “floating space print” for å lage et “lysthus”. Bildene som gjenspeiles er mikroskop fotografier. 

Visjon til installasjonen:

Et møte mellom mennesket og mikroorganismer

Et rom for ettertanke

Ro i kaoset

Skape en pause

Om kunstnerne bak installasjonen Aristoteles Lykt

Øyunn Bryn 

Øyunn er en Oslo-basert kunstner som driver Galleri Kladden på Galgeberg og har studert ved Forfatterstudiet i Bø, ved Einar Granum Kunstfagskole.

Som kunstner utforsker hun skjæringspunktet mellom menneskets tilstand og naturens tilstand. Hun er kjent for å bruke tegning og foto i kombinasjon med installasjoner for å utforske moderne konsepter. Med en prosess, performativ og material drevet tilnærming skaper hun rom. Både indre og ytre

Eirik Sætre Bjoland 

Eirik er en Oslo-basert kunstnerspire med fokus på foto og billedkunst. Han har studert biologi ved Universitetet i Tromsø og kunst på Strykejernet Kunstskole i Oslo.

I denne bildeserien som huser Aristoteles Lykt, kombineres hans fascinasjon og erfaring med natur, biologi og abstrakt bildekunst. Detaljer, strukturer og mønstre får oppmerksomhet, og bildene inviterer til å studere naturen og dens finesse på nært hold.

Om Aristoteles

Aristoteles er den viktigste figuren i vestens filosofihistorie, ved siden av Platon. Han var forfatter av grunnleggende tekster innen blant annet metafysikk, biologi, etikk, politisk filosofi, retorikk, poetikk, psykologi, logikk og vitenskapsfilosofi. Aristoteles la grunnlaget for moderne vitenskap og filosofi og er fortsatt aktuell innen blant annet etikk, politisk filosofi og metafysikk.