Noen organismer har hud, skall eller annet vev som, under lys med én bestemt bølgelengde, reflekterer lys i en annen bølgelengde. Effekten kalles fluoresens, og gir opphav til en intens og “selvlysende” visuell effekt. Bildet er av en kråkebolle kjeft og er tatt i lystett rom under fiolett lys.
Til Aristoteles Lykt vil kunstnerne bruke gamle vinduer som får nytt liv og print teknikker som heter “floating space print” for å lage et “lysthus”. Bildene som gjenspeiles er mikroskop fotografier.
Visjon til installasjonen:
Et møte mellom mennesket og mikroorganismer
Et rom for ettertanke
Ro i kaoset
Skape en pause
Om kunstnerne bak installasjonen Aristoteles Lykt
Øyunn Bryn
Øyunn er en Oslo-basert kunstner som driver Galleri Kladden på Galgeberg og har studert ved Forfatterstudiet i Bø, ved Einar Granum Kunstfagskole.
Som kunstner utforsker hun skjæringspunktet mellom menneskets tilstand og naturens tilstand. Hun er kjent for å bruke tegning og foto i kombinasjon med installasjoner for å utforske moderne konsepter. Med en prosess, performativ og material drevet tilnærming skaper hun rom. Både indre og ytre
Eirik Sætre Bjoland
Eirik er en Oslo-basert kunstnerspire med fokus på foto og billedkunst. Han har studert biologi ved Universitetet i Tromsø og kunst på Strykejernet Kunstskole i Oslo.
I denne bildeserien som huser Aristoteles Lykt, kombineres hans fascinasjon og erfaring med natur, biologi og abstrakt bildekunst. Detaljer, strukturer og mønstre får oppmerksomhet, og bildene inviterer til å studere naturen og dens finesse på nært hold.
Om Aristoteles
Aristoteles er den viktigste figuren i vestens filosofihistorie, ved siden av Platon. Han var forfatter av grunnleggende tekster innen blant annet metafysikk, biologi, etikk, politisk filosofi, retorikk, poetikk, psykologi, logikk og vitenskapsfilosofi. Aristoteles la grunnlaget for moderne vitenskap og filosofi og er fortsatt aktuell innen blant annet etikk, politisk filosofi og metafysikk.